Most akarom!

Ha úgy érzed, céltalan az életed, csak olvasd el. Tervek, álmok, tettek

Becsületkasszás tartalom. 790 Ft/ cikk. Kérlek utald el a számlámra, vagy ki tudod fizetni a linken. Az értékelőre kérlek írd fel az e-mail címed- oda küldöm a számlát róla.

Nyári Beatrix 11676005-58684601-76000009

Minden jog fenttartva!

Amikor az alig három éves fiammal elvetettük egy régi tavasszal az aprócska retekmagokat, a gyerekem az első napon fél órát guggolt a kicsi kert mellett. Leste a magokat. Vagy százszor megkérdezte, hogy mikor lesz már retek?

  • Türelem kicsikém! A magocskáknak időre van szüksége, hogy olyan szép piros kis gömböcökké fejlődjenek, amilyet a kenyered mellé ehetsz.
  • Jó, de mikor lesznek már nagyok?

Másnap reggel kiszaladt még az ovi előtt, hogy meglesse, nőnek-e már. Láttam rajta, hogy elszontyolodott, hogy semmit nem talált a kertecskében.

Pár nap alatt elfogyott a türelme és már rá sem nézett a veteményesre.

Egy szép tavaszi délután aztán kézen fogtam és elballagtunk a kicsi kerthez, amiben addigra már ott piroslottak a duci retkek.

  • De csudijót eszünk belőle!- kiabálta a fiam.

A zsákmánnyal visszaballagtunk a konyhába, ahol elújságolta a Tónikának- nagypapa minőség-, hogy mit is találtunk.

Miközben leszedtem a leveleket és megmostam a kerek szemeket, elmeséltem a fiamnak, hogy ahhoz, hogy ilyen szépen megnőjenek, öntözni kellett őket, meg kihúzni mellőlük a gazt, ami bizony gyorsabban nőtt, mint a retkek. Babusgattam őket, figyeltem, ahogyan nődögélnek.

  • Mint engem?- kérdezte kikerekedett szemekkel a gyerekem.
  • Mint téged. - nevettem vissza - Persze őket nem kellett esténként betakargatni és mesét sem kértek.

A fiam összeráncolta a szemöldökét, ahogyan ette a falatkákat. Valamin nagyon gondolkodott.

Mindennek megvan a maga ideje. A "most akarom" és a "jár nekem" lehet jó szlogen, de a valóságban az következik be, amit kellő időben megalapoztál. Vetettél, ha így érthetőbb. Ha csalánt "vetettél", bizony csalán fog kikelni, hiába várod a retket vagy éppen a salátát. A munkád, az előkészületek alapján mi is jár neked....? 

A legtöbb félreértés abból adódik, hogy a legtöbben egyáltalán nincsenek azzal tisztában, hogy minden tettükkel és minden szavukkal "vetnek".

A következmények viszont akár tetszik, akár nem, bizony a nyakunkba szakadnak. Olyan ez, mint az elhanyagolt kert- hogy maradjunk az eredeti példánál-, ha nem szeded ki időben a gazt, akkor bizony a fejedre nő és vért izzadhatsz, mire megszabadulsz tőle. Általában még a következő évre vagy évekre is jut belőle a magok révén.

Ha ezt tudjuk és elfogadjuk a kert kapcsán, vajon miért olyan meglepettek az emberek, amikor az élet kertjétől ugyanezt kapják?

Az évek alatt sokaktól hallottam már panaszt, de azt még eddig egyetlen kliensem sem mondta, hogy ő bizony konkrétan megtervezte az életét. Ne rémülj meg, nem kell minden percet...

Hogy mi a különbség?

Még a kezdetekben volt két kliensem. Az egyik egy ifjú hölgy, kész tervvel vágott neki az életnek. Akkor volt 17 éves. Jogot akart tanulni, utána egy nagyvállalat jogásza akart lenni, de nem ám valami beosztott....majd férjet és családot akart, miközben már önálló praxisa van. Persze gazdag akart lenni, mint ma mindenki, de ezt ő maga akarta elérni. Kapcsolatokat épített már akkor. Szóval piszok tudatos volt. Csak egy valami hiányzott belőle...a szív. Egy okos, eltökélt, csinos lány volt, akiből minden spontaneitás és lélek hiányzott. Viszont tudom, hogy mindent elért, amire vágyott, alig 30 éves korára.

A másik egy srác volt, ugyanannyi idős. Semmi terve nem volt, azon kívül, hogy jól akart élni és nem akart fizikai munkát végezni. Nagyon éles eszű gyerek volt, de olyan lusta, mint a bűn. Orvos akart lenni, de nem vették fel elsőre. Mentőzött, majd harmincöt is elmúlt, mire olyan állása lett, ami már megfelelt neki. És most jön  a csavar. Amikor ráébredt, hogy valóban tud egyetlen állásból annyit keresni, ami messze nem az átlag, tervei lettek, hogyan tudna még magasabbra törni, megmaradva a becsületes úton. Igaz, lesz legalább negyven, ha nem ötven éves, mire mindene meglesz, de ő is célt fog érni. 

Hogyan lehetne az ifjú hölgy céltudatosságát a srác lazaságával, életigenlésével és próbálkozási képességével összehozni? 

udod a legnagyobb különbség e két fiatal és az átlag magyar között a tenniakarás és a valódi cselekvés megléte. Ők, bár különböző módon, mégis elérik, amit akarnak, mert CSELEKSZENEK. Szemben a fotelharcosokkal, akik csak morognak és akadályozzák a másikat a fejlődésben.

Szóval te melyik kaszthoz tartozol? 

Ugye tudod, hogy kiléphetsz a cselekvők közé?!

Ha készen állsz, megmutatom neked, hogy hogyan: 

Az alábbiakban a kezdeteket mutatom meg neked. 

Az élet tulajdonképpen egy vállalkozás. Te pedig magad vagy a Mónika Vállalat, vagy a Géza KFT.

Ugye tudod, hogy mi történik egy céggel, ha csak úgy megy bele a vakvilágba? 

Tervek, termék, stratégiák nélkül?

Nos, akkor nézzük meg együtt a te életvállalkozásodat!

- Vajon mit mondana rá egy könyvelő?

- Hogyan jellemezné a "munkavállalód"- aki ugye ezt mondanom sem kell, te magad vagy?

Talán mielőtt belekezdünk, írd le a fentiekre a válaszod...

.

.

.

Készen állsz?

Kezdjük hát a gyakorlati részt!

A most következőket kérlek egyszerűen csináld meg abban a sorrendben, ahogyan tőlem hallod. A legegyszerűbb, ha fogsz egy papírt és leírod. Én szeretem, ha a klienseim a nap minden pillanatában látják a leírtakat, ezért egy csomagolópapírt javaslok a falra, amire írhatsz, amikor csak eszedbe jut valami fontos.

Soha ne kapkodj! Ne akard egy nap alatt behozni a dolgokat! Szánj időt rá, hogy mindennek alaposan utánagondolj! Adj magadnak legalább egy hetet kérdésenként! Csak akkor olvass tovább, ha már válaszoltál a kérdésre. Ha most végig is szaladsz rajtuk, térj vissza rájuk.

Képzeld el, hogy te magad vagy egy kétlábon járó cég!

· Milyen érzésekkel tölt el ez téged? Mit gondolsz arról, hogy mostantól vállalkozóként kell élned?

Egy időben kollégákat kerestem. Érdekes módon az első kérdés azon túl, hogy mit is kellene csinálniuk az volt, hogy ugye nem kell hozzá vállalkozói?

Aki ezzel kezdte, azzal gyorsan másról kezdtem el beszélgetni. Pl. az időjárásról. Mi lett volna a helyes kérdésfeltevés? 

- Milyen formában tudunk együtt dolgozni? Lehetséges lenne erre visszatérni a próbaidő után, hogy lássuk, kinek mi lenne a legjobb?

Mi a különbség a kettő között?

Az első tele van félelemmel. Bizonytalan az illető önmagában, ami még nem lenne végzetes hiba, de menekül is a változás és főleg az önállóság elől. Akkor meg hogyan bízzak meg benne egy olyan munkakörben, ami önállóságot feltételez?

A másodikban benne van, hogy érdekli és kipróbálná magát, de szeretné tudni, hogy én nyitott vagyok -e siker esetén olyan megoldásra, ami számára kedvezőbb. Ez egy teljesen normális kérdés. Keresi a határokat és igyekszik a legjobb pozíciót kijelölni önmaga számára.

Most, hogy tisztáztuk a vállalkozás kérdését, mi is lesz a te "terméked" ? 

Igen. Halálosan komolyan gondolom.

- Szerinted mi a késztermék egy ember életében?

.

.

Ha arra tippeltél, hogy maga az ember, akkor jó helyen jársz. Tulajdonképpen az ezeréves problémánál járunk, a mi végre vagyunk itt a földön. 

· Miként fog kinézni az életed?

Most van arra lehetőséged, hogy felvázold, milyen életet is képzelsz el magadnak? Csak nagyvonalakban álmodd meg.

Hasznos dolog, ha keresel hozzá képeket.

Sokat beszélgetek fiatalokkal. Több mint négy éve dolgozom színésznövendékekkel, a hatévestől a tizenhét évesig minden korosztály szerepel a csapatban.

Amikor a nyári táborban cseverésztünk a nagyokkal, az egyik nagylány elmesélte, hogy ő egy kedves kis házban akar majd lakni és nem vágyik túl nagy luxusra. Elég, ha telik egy jó nyaralásra. A többiek kissé megdöbbentek és az egyik lány jó nagy szájjal közölte, hogy neki ugyan nem lesz elég egy kis nyaralás! Ő milliárdos férjet keres és mindent meg akar kapni, amire csak ránéz.

Nem baj, ha valaki merészet álmodik és az sem, ha próbálja belőni reálisan, egyedül mire is képes. Egyértelmű, hogy a két elképzelés más- más erkölcsi felfogást takar és más életszemléletet.

· Te milyen életszínvonalat szeretnél? Milyennel lennél elégedett?

Volt már, hogy nagyon vágytál valamire, és amikor megkaptad, csalódtál? Érezted úgy, hogy nem is ilyennek képzelted?

Tudod mi ennek az oka?

Gondold végig, hogy azok a dolgok, amikre vágysz, valójában kellenek-e neked? És ha kell, akkor mit akarsz vele kezdeni? Miért kell valójában? Kit akarsz vele bosszantani, vagy kinek akarsz vele dicsekedni?

Egy időben az egyik mobiltelefont Jim Carreyvel reklámozták. A pasi fogta a kezében a mobilt és beszélt rajta valakivel a forgatás szünetében. A rajongók azonnal rávetették magukat a készülékre. Mert ha Jimnek ilyen van, nekik is az kell. De egyikőjük sem lett ettől közelebb Jim Carreyhez, hiszen a színésznek fogalma nem volt arról, hogy te is megvetted azt a mobilt.

Átverted magadat és mindezért jó sok pénzt adtál ki.

Szóval mi az, ami VALÓBAN a te vágyad? Ami nem azért kell, mert másnak is van?

  • A következő kérdéskör, hogy mindez hol legyen? Városban? Falun? Tanyán? Vagy egy másik országban?

A legegyszerűbb talán akkor, ha megfogalmazod magadnak, hogy miért vágysz erre az életre?

Szenvedélyesen szeretem az életet. Minden porcikámmal hiszem, hogy minden egyes ember sokkal jobb és sokkal többre képes, mint amennyit most kihoz magából. Ha a valódi vágyaidra hallgatsz, akkor csak jobb ember lehetsz. Bízz magadban és ismerd meg a saját álmaidat!

Ne másokét kövesd! Menj a magad útján, kövesd el a saját hibáidat. Hidd el, lesz belőlük bőven! És örülj minden "hibádnak"! Mert általuk lehetsz több!

  • Most építsd fel lélekben a házadat! Tervezd meg az udvarodat, képzeld el a kocsidat!

Hogy mindezt miből, azzal egy másik cikk foglalkozik.( Mi van a táskádban címen találod)

Keress képeket hozzá, legyen minél konkrétabb!

  • Írd össze, mi mennyibe fog kerülni!

Miért fontos pontosan tudnod, mennyi pénzre is van szükséged? Az egyik ok, hogy rögtön látod, a mostani fizetésed elég-e rá? Ha nem, akkor miből fogod finanszírozni? Milyen munkát kellene szerezned ahhoz, hogy megvalósulhasson? Ahhoz milyen végzettség és tapasztalat kell?

  • Ha nem rendelkezel ezekkel a képességekkel, akkor mit fogsz módosítani?

Nagyon fontos, hogy lásd, nem az az első lépés, hogy akkor sóhajtasz és lemondasz mindenről! Persze érdemes átgondolni, mi az, amit túlterveztél.

A legfontosabb azonban az, hogy megtaláld annak a módját, ami elvezet a vágyott életedig! És az nem a bankrablás vagy a gazdag pasi keresése!

Képes vagy rá, hogy elérd mindazt, amire valóban vágysz!

Ezt nagyon jól gondolt át!

Mi az, amire csak azért vágysz, mert láttad másoknál, láttad a csillogó gazdagok életét és elképzelted, hogy milyen LEHETNE, HA TE LENNÉL OTT. 

Közben a lelked legmélyén egy parányi házra vágysz az erdő közepén, állatokkal....

Vagy egy lakásra a város közepén, ahonnan bárhova pillanatok alatt elérsz....

Ráadásul ahogy öregszel, a terveid változnak....

Igen. Nem egyszerű...

De van egy kulcskérdés, ami mindig megmutatja a valós vágyaid....

A számlával együtt elküldöm neked e-maiben...

Bármit is akarsz, a fenti sablont nyugodtan ráhúzhatod!

Mikor minek van éppen itt az ideje?

A cselekvésnek!

A lehetőségeket akkor kell kihasználni, amikor megjelennek! Azonban ha nincsen terved, akkor hogyan veszed észre, hogy az most éppen egy jó lehetőség? Soha nem késő újragondolni az életed! Ha eddig nem volt terved, akkor a most a legjobb idő arra, hogy végre legyen!


Becsületkasszás tartalom. 790 Ft/ cikk. 
Anyaoldal: https://www.lelektrening.com 
Minden jog fenttartva! 
Adataidat,  e-mail címedet NEM  őrzöm, és semmiféle reklámanyagot nem küldök. 
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el